Opleidingen

 

Bij VIB dragen we kwaliteit hoog in het vaandel. Bij ons kan je voor inkoop terecht voor de echte basisopleidingen die iedere aankoper meegekregen moet hebben. Deze toegespitst op elk moment in de carrière van inkopers. Je begint op operationeel niveau, gaat zo naar tactisch, advanced om te eindigen op strategisch niveau. 

Daarnaast hebben we nog bijkomende opleidingen die je kennis verbreden. VIB speelt regelmatig in op de actualiteit door seminaries en workshops te organiseren ter verdieping van de bestaande kennis. Hou dus zeker onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om van deze eenmalige leermomenten te profiteren.

Onze partner in crime voor deze opleidingen is Solvint waarmee we al jarenlang een aangename samenwerking hebben.

solvint.jfif

Voor logistiek zet VIB vooral in op de hogere functies en de meer vergevorderde opleidingen. Ideaal dus voor managers die hun skills nog wat willen aanscherpen. Ook hier organiseren we bijkomende workshops en seminaries so stay tuned!

Voor logistiek slaan wij de handen in elkaar met Zelco!


Vlaams Opleidingsverlof 

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof. Dit is de opvolger van het betaald educatief verlof. Dit betekent dat ze afwezig mogen zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. Na de opleiding kan de werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen als compensatie (bron: Vlaamse Overheid).

Voor meer informatie of voor de procedure van aanvraag, neem je best een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid.

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren zoals het volgen van een opleiding.

De KMO-portefeuille werd aangepast op 1 december 2019. Zo kan een kleine onderneming 30% steun krijgen en een middelgrote onderneming 20%. Het maximale steunplafond bedraagt 7.500 euro per jaar (bron: Vlaamse Overheid).

Al de opleidingen van VIB komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Deze is echter niet toepasbaar voor de events van VIB, de catering of BTW. 

Voor meer informatie of om een subsidie aan te vragen, neem je best een kijkje op de website van de Vlaamse Overheid.

Locaties

Voor onze opleidingen, zitten wij verspreid over Antwerpen Berchem, Gent en Mechelen. Zo trachten we elke opleidingen op elke locatie te plannen gedurende het opleidingsjaar. Zo hoef je niet het halve land te doorkruisen! 
 

BLUEPOINT (ANTWERPEN-BERCHEM)

bluepoint-antwerpen

Adres: Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem.

Omschrijving:

Bedrijvencentrum BluePoint Antwerpen is een uitstekende locatie voor opleidingen, vergaderingen en evenementen op een steenworp van de stad.

Bereikbaarheid:

BluePoint Antwerpen business center ligt in een groene en rustige omgeving, op 10 minuten van Berchem station en biedt gemakkelijke parkeerfaciliteiten.

AUBERGE DU PÊCHEUR (SINT-MARTENS-LATEM)

Auberge du peÌ?cheur Sint-Martens-Latem

Adres: Pontstraat 41, 9831 Sint-Martens-Latem.

Omschrijving:

Auberge du Pêcheur is een begrip in Sint-Martens-Latem en omstreken. Op één van de mooiste locaties langs de Leieboorden is dit een stijlvolle omkadering voor opleidingen, meetings en seminaries. Een aantal zalen in het domein bieden een verbluffend uitzicht op de Leie.

Bereikbaarheid:

Er is voldoende parkeerruimte voorzien recht tegenover het domein.

ZEBRASTRAAT (GENT)

Zebrastraat Gent

Adres: Zebrastraat 32, 9000 Gent.

Omschrijving:

De Zebrastraat is gelegen in een autoarme omgeving te Gent. De moderne zalen voor opleidingen zijn één voor één genoemd naar Belgische kunstenaars (Panamarenko, Honoré d'O, Anneke Eussens, Nick Ervinck, Thomas Huyghe en Marnix Verstraeten).

Bereikbaarheid:

Vanop de E17: volg de borden 'Gent Centrum', zodat u via een lang viaduct Gent binnenrijdt. Voor de eerste verkeerslichten sla je links af en houd je links aan om een grote bocht rond het Achtmeiplein (WOII-monument) te maken. Volg vervolgens het bord 'andere richtingen' en let op dat je niet opnieuw het viaduct oprijdt. De derde straat rechts is de Zebrastraat.

50m verder aan de rechterkant vind je de ingang van de parking New Zebra, met indicatie van het aantal vrije plaatsen.

THE CIRCULAR HUB (GENT)

CSR Campus

Adres: Merelbekestationplein 10, 9050 Gent.

Omschrijving:

Deze kersverse opleidingsruimte aan het station van Merelbeke draagt duurzaamheid (en dus de waarden van CSR Campus) hoog in het vaandel. Zo is er gekozen voor meubilair met een lange levensduur en voert de externe cateraar een zero waste-policy (voeding met een korte THT).

Bereikbaarheid:

The Circular Hub is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: de locatie is gevestigd net tegenover het station van Merelbeke en deze bussen houden vlakbij halt: lijn 140 aan het station, lijnen 42, 43 en 48 aan kerk Flora en lijn 20 aan de Merelbekestraat. Er zijn ook meerdere fietsrekken beschikbaar aan het station.

Als je met de wagen komt, kan je gratis parkeren op het parkeerterrein van het station of op het Floraplein van Merelbeke (5 minuutjes wandelen). Let op: The Circular Hub bevindt zich in een blauwe zone, dus vergeet zeker niet je parkeerschijf te plaatsen.

KASTEEL TIVOLI (MECHELEN)

Adres: Antwerpsesteenweg 92, 2800 Mechelen

Omschrijving:

Kasteel Tivoli is een historisch kasteel gelegen in een groene omgeving en een ideale locatie voor feesten en professionele meetings op hoog niveau.

In de huidige hoedanigheid worden de zalen gebruikt voor events, feesten of vergaderingen/opleidingen.

Bereikbaarheid:

Deze locatie ligt buiten het centrum van Mechelen en is daardoor vlot bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid voorzien.

HET PREDIKHEREN (MECHELEN)

Adres: Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen

Omschrijving:

Van klooster, kazerne tot hospitaal en uiteindelijk culturele hotspot. Het klooster kent een rijke geschiedenis en werd gerestaureerd met aandacht voor het verleden. Het is een ideale locatie voor professionele meetings met zalen in alle formaten.

Bereikbaarheid:

Deze locatie is vlot bereikbaar vanaf het station door pendelbussen (lijn 1) naar halte Van Hoey. Met de wagen kan je gratis gebruik maken van ondergronde parking Tinel (Edgard Tinellaan 5). Een uitrijticketje kan je vragen op de locatie zelf. Op de E19 neem je best Afrit 9 Mechelen-Noord.