Nieuwe datum!

dfdfdf

 

HOME Programma Sprekers met rand Praktisch

Voormiddag – Plenaire sessie

Karl Vrancken

Karl Vrancken (°1969) is onderzoeksleider duurzame materialen bij VITO. Hij is verantwoordelijk voor de strategische aansturing van VITO’s materialenprogramma en senior expert circulaire economie. Hij is deeltijds professor (hoofddocent) aan de Universiteit Antwerpen (Departement Bio-ingenieur). Na een opleiding als Doctor in de Wetenschappen, groep Scheikunde (Universiteit Antwerpen, 1995), werkte hij in de milieu-engineering industrie. Hij heeft een brede ervaring als onderzoeker, projectleider en team manager in projecten rond circulaire economie, afvalbeheer en -behandeling, secundaire grondstoffen en beste beschikbare technieken (BBT). Hij werkte als detached national expert voor het Europees IPPC Bureau in Sevilla (Spanje). Karl was vice-voorzitter van PlanC en is consortium chairman van het EEA European Topic Centre on Waste and Materials for a Green Economy en voorzitter van de European Circular Economy Research Alliance (ECERA). Vanuit VITO adviseert hij bedrijven, Europese overheden en internationale organisaties rond de uitrol van de circulaire economie.

Christian Levie

Christian Levie is Deputy Managing Director van Econocom Lease en lid van de Raad van Bestuur van de Belgische Leasevereniging (BLV). Hij startte zijn carrière als external auditor bij Deloitte en maakte de overstap naar Econocom in 1985. Daar werd hij Director Finance & Administration en vervolgens Chief Funding & Legal Officer. Sinds 2008 is hij Deputy Managing Director van het Belgische Lease bedrijf.

Jordie Van Berkel-Schoonen

Jordie Van Berkel-Schoonen is oprichter en directeur van F-Fort, een Nederlandse organisatie die dagdagelijks bezig is met inkoop- en facilitaire organisaties beter te laten samenwerken, te verduurzamen en te vernieuwen. Ook is zij co-auteur van 'Inkoop-In-Strategisch-Perspectief' (samen met prof dr Arjan van Weele en Gert Walhof), een basisboek over hoe je inkoop steviger in organisaties positioneert wat in Nederland op veel HBO-instellingen gedoceerd wordt en eveneens is ze kerndocent van de gelijknamige opleiding. Naast een uitstekende theoretische basis, beschikt Jordie bovenal over 25 jaar praktijkervaring, waardoor haar bijdrage zich niet alleen kenmerkt door gedegen vakkennis, maar vooral ook door bevlogenheid en pragmatiek.

Mieke Pieters

Mieke Pieters is founder en CEO van The Circular Hub en oprichter van CSR Campus. Sinds 2015 is ze zelfstandig consultant, met expertise in duurzaam en circulair inkoop en supply chain management, met The Global Picture. Voordien werkte ze 9 jaar bij Stad Gent als CSR verantwoordelijke en strategisch en duurzaam inkoop expert. Zij startte haar carriere bij Oxfam in Oost Azië.  Mieke is bedenker en hoofddocent van de Masterclass Duurzaam Aankopen, georganiseerd door VIB en CSR Campus.

erwin dresen

Erwin Dresen is Inkoop en Category manager voor Site Installations & Materials bij BESIX, en bedenker van WERFLINK, het B2B online shareplatform voor bouwbedrijven. Voordien was hij hoofdaankoper bij Brebuild, en projectaankoper bij Algemen Bouw Maes en Strabag.

Christiane Clewais

Christiane Klewais is Diensthoofd Aankoop en Logistiek bij Zorg Leuven.  Voordien was zij Coördinator Aankoop en Logistiek bij het OCMW Leuven en ook gedurende 3 jaar Diensthoofd Facilitair Beheer bij Provincie Brabant.  Zij werkte mee aan projecten rond circulair aankopen binnen de Green Deal van de Vlaamse Overheid.

 

Namiddag - Parallelsessies

STREAM A - CIRCULAIR AANKOPEN IN DE INDUSTRIE

saskia

Saskia Walraedt is sinds 2 jaar hoofd van essenscia PolyMatters, de divisie binnen de federatie die de kunststofproducenten en kunststofverwerkers vertegenwoordigt. Van opleiding is zij doctor in de polymeerchemie, van de Universiteit Gent. Ze maakte carrière bij verschillende multinationals zoals Huntsman, Honeywell en Total waar ze werkte in diverse functies in R&D, technical marketing, aankoop van chemische grondstoffen. Sinds 11 jaar werkt ze bij essenscia, de federatie van de chemie, kunststoffen en life sciences, aanvankelijk als adviseur productbeleid maar later ook als senior adviseur duurzame ontwikkeling waar ze circulaire economie van nabij opvolgde. 

Jan Tytgat

Dr. Jan Tytgat is Directeur Government Affairs EU bij Umicore, verantwoordelijk voor de relaties met de overheden op het gebied van duurzame mobiliteit, energie, handel en recyclage.  Van opleiding is hij Doctor in de Chemie van de KUL.  Hij begon in 1987 bij Umicore en bekleedde verschillende management functies (labo, inkoop en batterij recyclage).  Hij is voorzitter van de Trade Committee of Eurometaux, en lid van de Raad van Bestuur van Recharge en van EBRA (European Battery Recycling Association)

Ivan

Ivan Deceuninck has a Master’s degree in Chemistry from the University College of Ghent and did a postgraduate in Business Administration at the University of Leuven. He is working for SIOEN INDUSTRIES since 1989 in a wide range of responsibilities in R&D, Quality Management, PPE certification, … and is actually the Technical Director of the SIOEN Apparel Division. He is a member of several national and European PPE standardization working groups.

Jo CREA 2

Jo Van Landeghem is geboren in een breiersfamilie uit Sint-Niklaas en reeds 20 jaar actief als productie verantwoordelijke voor modeontwerpers, modemerken, multinationals en heden voor de Belgische sectorfederatie. 

Chris Slijkhuis

Chris Slijkhuis is General Manager bij Müller-Guttenbrunn, en verantwoordelijk voor e-Waste management en Public Affairs.  Voordien werkte hij als European BDM bij CHEP Europe, en werd vervolgens Director Supply Chain Management bij Flectronics.  Zo kwam hij in contact met MBA Polymers waar hij een functie kreeg als Global Sourcing & SC Manager.

STREAM B - CIRCULAIR AANKOPEN VOOR KANTOREN

Foto (6)

Karl Cuveele is CPO voor de Proximus Group en verantwoordelijk voor een spend van 2,2 miljard euro. Mensen stimuleren, organisaties veranderen en optimaliseren en partnerships sluiten vormen zijn passie. Hij startte in 1997 bij Proximus waar hij diverse senior management functies bekleedde in sales & marketing, operations en general management.

__________

Alexander lemmens (1)

Alexander Lemmens studeerde in 2011 af aan de Vrije Universiteit Brussel als Master in de Rechten met een specialisatie in publiekrecht en administratieve contracten. Hij ging in 2011 als jurist aan het werk bij het voormalige departement Bestuurszaken van de Vlaamse overheid en schakelde in 2015 over naar Het Facilitair Bedrijf. Hier biedt hij enerzijds juridische ondersteuning aan de aankoopcentrale en bij de opmaak van raamovereenkomsten. Anderzijds werkt hij beleidsmatig en projectmatig rond het thema duurzame en innovatie overheidsopdrachten in de ruime context van de Vlaamse overheid, maar ook daarbuiten.

Gert Roeckx

Gert Roeckx begon zijn loopbaan in 1993 bij Nashuatec/NRG, waar hij doorgroeide in verschillende functies binnen sales en marketing. Tussen 2004 en 2008 zat hij ook in het management en bereidde er de fusie met Ricoh mee voor. Na passages bij Certipost en Unisys, trok de licentiaat handelswetenschappen in 2016 naar Philips Lighting (vanaf mei 2018 Signify) als Country Leader voor België en Luxemburg.

Kim Tjoa (1)

Kim Tjoa is co-founder en verantwoordleijk voor strategy & business development bij FLOOW2, het B2B deelplatform.  Hij is ook co-founder van de deelplatform HeelNederlandDeelt.  Verder is hij bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging van Deelplatformen, en van de Stichting Garantiefonds Deeleconomie.

Schrijf hier in!