Nieuwe datum!

dfdfdf

 

HOME met rand Programma Sprekers Praktisch

 

Waarom circulair inkopen?

  • Grondstoffen worden schaarser en dus ook duurder. Als we die grondstoffen (zelfs maar gedeeltelijk) kunnen recupereren en hergebruiken, dan besparen we heel wat kosten
  • België, en bij uitbreiding Europa, beschikt niet over natuurlijke voorraden van de meest gebruikte grondstoffen. Dat maakt ons afhankelijk van andere economische grootmachten.
  • Als installaties en machines onderdelen bevatten die gemakkelijk demonteerbaar zijn en vervangen kunnen worden, dan wordt hun levenscyclus verlengd.
  • Het positieve neveneffect van “aankopen van gebruik-als-een-service” is, dat de leverancier zelf er baat bij heeft om de kwaliteit en levenscyclus van die producten te verbeteren.
  • Naast deze economische voordelen is er ook het milieueffect: minder uitputting van natuurlijke grondstoffen, minder productie en daardoor minder energieverbruik en CO2 uitstoot, minder afval.

Daarom deze Summit!

VIB en CSR Campus organiseren de Circular Procurement Summit met het doel om nog meer aankopers en hun bedrijven te overtuigen van de noodzaak om (meer) circulair aan te kopen. Bovendien willen we jou zo volledig mogelijk informeren over alle aspecten van circulair aankopen – zoals diverse concepten, nieuwe contractvormen, financiering, change management, technische en wetenschappelijke ondersteuning. En je inspireren via best practices van bedrijven en sectoren die reeds belangrijke stappen hebben gezet in de richting van de circulaire economie.

Schrijf hier in!