Nieuwe datum!

dfdfdf

VOORMIDDAG - PLENAIR

09u30 Welkom door de voorzitter - Jos Marinus, VIB
09u40

Zijn we klaar voor de circulaire economie?

De circulaire economie is geen onbekend begrip meer, we denken allemaal te weten wat dit juist inhoudt. Maar de uitdagingen zijn veel groter. De circulaire economie moet ons helpen om de klimaatdoelen te bereiken en vraagt een verandering van ons consumptiegedrag. Verschillende bedrijven bieden circulaire producten aan, andere voorzien ruimte voor circulariteit in hun duurzaam aankoopbeleid. Hoever staan we in Vlaanderen en in Europa en waar moeten we naartoe? Wat zijn de opportuniteiten en valkuilen? En hoe kan uw bedrijf bijdragen aan meer circulariteit?

Karl Vrancken, Onderzoeksleider duurzame materialen VITO en voorzitter van de European Circular Economy Research Alliance (ECERA)

10u20

Van bezit naar gebruik – contractvormen en financiering voor circulair aankopen

Bij het ontwikkelen, produceren of gebruiken van goederen wordt er nog te weinig rekening mee gehouden dat de materialen schaars zijn of hergebruikt kunnen worden. De circulaire economie legt de nadruk op hergebruik en recyclage en zet in op het gebruiken van producten in plaats van ze te bezitten.  Pay per use wint veld als concept, waarbij de leverancier verantwoordelijk blijft voor het product en dus de levensloop helemaal kan monitoren. Door samen te werken met een lease-partner wordt de leverancier ontzorgd maar houdt hij toch controle op de activa.

Christian Levie, Deputy Managing Director en Boardmember, Econocom Circulair

11u00 Koffiepauze
11u30

Change management bij de transitie naar een Circulaire Inkooporganisatie

Hoe krijg je een organisatie mee op het pad van verandering naar een circulaire (aankoop ) organisatie. Deze transitie is geen weg zonder hinderpalen en uitdagingen. En alles hangt af van het verandervermogen van je organisatie. In elke geval: mensen zijn de belangrijkste kritische succesfactor voor een kansrijke implementatie van een strategische transitie naar een circulaire aankooporganisatie. Maar, welke stappen moet je nemen én wat is nu die eerste stap? Laat je inspireren.

Jordie Van Berkel-Schoonen, directeur/eigenaar van F-Fort

12u10

10 Lessons Learned uit de Green Deal Circulair Aankopen in Vlaanderen

Mieke Pieters, Expert Sustainable & Circular procurement, The Global Picture

              

Storytelling Best practices GDCA – sofagesprek met deelnemende bedrijven die vertellen over hun projecten en hun ervaringen met Circulair aankopen

12u45 Lunch

 

plenaire sessie met rand Stream A stream B keer terug naar home