Dag van Inkoop en Logistiek 2019

DAG VAN INKOOP EN LOGISTIEK 2019: SPREKERS

 

PLENAIRE SESSIES - voormiddag

Saskia Van Uffelen - Digital Champion Belgium

Saskia Van Uffelen

Saskia Van Uffelen werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Ze is ook aangesteld als ‘Digital Champion’ om België te vertegenwoordigen bij de Europese commissie. In 2011 roept Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sinds dan ontpopt ze zich als een rolmodel: niet alleen als topmanager en digitaal ambassadeur, maar ook als vrouwelijk ondernemer die een drukke job weet te combineren met een gezin van vijf kinderen.

We staan op de drempel van een totaal nieuwe digitale samenleving en die revolutie heeft ook gevolgen voor bedrijven en organisaties. In de volledig geconnecteerde wereld zal het jobaanbod drastisch veranderen, maar ook de inhoud ervan. De enorme impact van artificiële intelligentie is nu nog niet te overzien. Klanten eisen steeds meer en vragen om een steeds snellere reactie.

"Digitalisering is echter helemaal geen bedreiging maar een bevrijding", zegt Saskia Van Uffelen tijdens haar sessie 'Digital tranformation voor creatieve durvers'. "Overleven betekent aanpassen. Bedrijven en organisaties moeten daar zeker op inspelen." Zij vertelt hoe je je flexibel kan opstellen in de disruptieve tijden waarin we leven. Creativiteit wordt de allerbelangrijkste skill voor de toekomst. Alleen door innovatief te denken wordt digitalisering een springplank naar meer economische welvaart en een groter persoonlijk welzijn.

Marc Engel - Chief Supply Chain Officer, Unilever

Marc Engel

Marc Engel was appointed Chief Supply Chain Officer and a member of the Unilever Leadership Executive in January 2016. In his 20+ career with Unilever he has worked in The Netherlands, Singapore, the UK, Brazil, Switzerland and Kenya. He has extensive experience in supply chain operations, procurement, finance and strategy development.

Before he was Unilever's CPO, in charge of worldwide procurement of goods and services. During this time he was responsible for establishing the "Partner to Win" programme, which has been instrumental in transforming Unilever's supplier relationships and to deliver the Unilever Sustainable Living Plan ambitions.

In december 2018 he was elected for the second year in a row as the Number 1 most influential Supply Chain Executive in Europe.

Ton Geurts - Senior Executive Sustainable Supply Chains, Change management, Coach

Foto (1)

From 2014 till 2019 Ton Geurts was responsible as CPO and VP Supply Chain Excellence at Bekaert nv, directly reporting to the Bekaert Group Executive. He has a passion for sustainability and the highest standards in business, combined with a huge interest in building, optimizing and leading organizations. As a networker, he relishes working in complex global business environments and enjoys learning from other cultures.

He built an international career with Royal DSM, which he joined as a company lawyer in 1986. From 2003 he was part of the team managing the acquisition and integration of Roche Vitamins & Fine Chemicals, in which capacity he was instrumental for procurement.

In 2007 he joined AkzoNobel as Chief Procurement Officer (CPO), reporting directly to the Board of Management (later Executive Committee). He took procurement from state of decentralization to a highly effective and efficient center-led global function centered on sustainable supply chains. (Foto copyright: ValueChain.be)

Arnout Van den Bossche - comedian

Merry Christms!

Jarenlang was Arnout Van den Bossche een ingenieur die werkte voor grote bedrijven, waaronder Siemens en Proximus (toen Belgacom). Hij rijgde de onuitspreekbare functies aan elkaar: purchase analist, Fertigung Techniker, business consultant, senior bid manager, etc. Toen Van den Bossche Humo’s Comedy Cup won in 2009, werd hij fulltime comedian.

Hij maakte de succesvolle zaalshow De Relatiefluisteraar. Het onophoudelijk toeren werd Arnout echter te veel en wat hij zelf jarenlang heeft zien gebeuren rondom hem op kantoor, overkwam hem nu zélf: hij stond aan de rand van een burn-out. Na een periode van rust begon hij onderzoek te doen over de thema’s werken en burn-out. En toen is er iets constructief uit gekomen: zijn theatershow Burn-out voor Beginners.

<< keer terug naar de overzichtspagina

PARALELLE SESSIES - namiddag

 

STREAM People

Geert Bens, VP Purchasing & Transportation bij Umicore - Board member Pascion

Foto (11)

Geert werkt al meer dan 33 jaar voor Umicore waar hij begon als general Manager Procurement en doorgroeide naar de Vice President Purchasing & Transportation. Hij houdt zich wereldwijd bezig met de procurement, het transport en de handel van Umicore.

In 2018 werd Umicore geselecteerd als finalist voor de Supply Chain Awards met hun project ‘building a sustainable supply chain’. In 2012 wonnen ze daar al reeds de publieksprijs mee.

Bart Smedts, Head of Procurement Technology bij Proximus - Procurement Ambassador 2018

Foto (9)

Bart begon zijn carrière bij Asco Industries waar hij verschillende functies bekleedde gaande van Final Assembly Shop Manager tot Procurement Director en Corporate Operational Project Director.

Daarna kwam hij bij Proximus terecht waar hij begon als Procurement Manager en momenteel aan het werk is als Head of Procurement Technology. Hij is een ervaren procurement en supply chain specialist en heeft veel ervaring in high tech industrieën zoals Aerospace en telecommunicatie.

Charlotte de Ploey - AMS studente Master Supply Chain

Foto (2)

Charlotte behaalde reeds haar professionele Bachelor in Bedrijfsmanagement aan de KULeuven waarna ze ook een Master behaalde in Accountancy en Taxation. Momenteel is ze haar Master in Logistiek en Supply Chain aan het volgen aan de Antwerp Management School.

Daarnaast werkte Charlotte enkele zomers als jobstudent bij VOKA en volgde ze een vrijwillige stage bij Deloitte op de Audit-afdeling. Haar Erasmus-ervaring in Montpellier maakt dat ze een internationaal gezind persoon is met een gezonde portie ambitie.

Fons Leroy - Gedelegeerd Bestuurder, VDAB

Fons Leroy

Met 15 jaar ervaring in de Vlaamse Kabinetten van de minister van Werkgelegenheid en meer dan 13 jaar ervaring als gedelegeerd bestuurder bij VDAB, is Fons Leroy hét aanspreekpunt als het gaat over de arbeidsmarkt en werkgelegenheid. Hij schreef meerdere artikels en boeken en is een veelgevraagd spreker.

Hij behaalde een bijzondere licentie in Bestuurskunde en OVerheidsmanagement en werd in 2009 uitgereoepen tot overheidsmanager van het jaar. Tenslotte heeft hij al een jarenlang vrijwillig engagement bij het STEM platform wat hem tot een rasechte spreker maakt.

Karl Cuveele, CPO bij Proximus

Foto (6)

Karl holds a Master degree in Applied Economics (University  Leuven)  and has multiple post graduate degrees  from ao Vlerick Management School. Before starting University, Karl followed a full year student exchange program in the USA. In 1990 he started his career in the ICT domain at Ingram Micro (a seized US B2B-distributor). During this 5 year period Karl gained experience in multiple Sales functions starting by Key Account Management rapidly evolving to  diverse Sales Management functions.

Before joining the Proximus Group in 1997, Karl was the retail Sales Manager for Canon Consumer Goods (printers and peripherals). The last 21 years at Proximus (Belgian incumbent Telco Operator- 5,8 B€ TO, 13k FTE’s – Stock listed Bel 20), Karl held  diverse Senior Management (Executive Committee -1) functions in Sales and Marketing, in Operations and General Management. Since 2016, Karl is the Chief Procurement Officer for the Pxs Group, managing a spend from over 2,2B€.  Mobilising people, Transforming and Optimising organisations and creating Partnerships are the domains that give Karl energy.

Yves van Durme, Human Capital Partner bij Deloitte Consulting

XCmDvL9Z_400x400

Yves volgde een executive master class in Corporate Finance aan de Vlerick Business School. Dit is een gevorderd management programma om werknemers van de nodige KnowHow te voorzien voor een succesvolle carrière in een financiële functie.

Sinds 2010 is Yves Partner in Human Capital & Global Leader Strategic Change bij Deloitte. Daar werkt hij aan de ontwikkeling van leiderschap en organisatie in bedrijven op een innovatieve en creatieve manier. Daarnaast coacht hij ook individuen als People Manager.

Partrick Vermeulen, Director bij Deloitte Belgium

Foto (13)

Patrick behaalde een Master in General Management aan de Vlerick Business School. Zijn eerste job was als Buyer voor Toyota. Daarna ging hij aan de slag als Supply Chain Consultant, daarna Manager en later Senior Manager bij Accenture.

Al meer dan 4,5 jaar is Patrick aan het werk als Director bij Deloitte Belgium. Hij heeft veel ervaring in Procurement, Supply Chain Management, Change Management en Management Consulting.

STREAM Planet

Hanno Reeser, Strategic Development Manager bij H.Essers

Foto (2)

Hanno Reeser, 56 jaar oud, studeerde  Automotive Business Management aan de IVA Universiteit Driebergen (NL). Met een grote interesse in de automobiel – en transportsector en een internationale kijk op het leven startte hij zijn professionele carrière als Business Unit Manager East Region bij de Belgische logistieke dienstverlener H.Essers in 2001.


Dankzij zijn duidelijke visie en brede expertise in de logistieke sector is hij de specialist in het ontwikkelen van wereldwijde multimodale oplossingen met een focus op het Midden-Oosten, China en de CIS-landen. Hanno is getrouwd en woonachtig in Maarheeze (NL).

Kurt Schilders, Director Supply Chain, Property, Facilities & Fleet bij Telenet

Foto (12)

Kurt begon zijn carrière als Consultant bij JooS Consulting en kreeg verschillende financiële opdrachten, telkens in verschillende sectoren, waar hij gemiddeld 6 tot 7 maanden aan werkte. Zo voerde hij opdrachten uit voor Callebaut en DHL.

Daarna ging Kurt aan de slag bij Telenet waar hij ondertussen meer dan 9 jaar werkt. Hij groeide door van Manager Inventory tot Head of Supply Chain en naar Director Supply Chain om te eindigen als Director Supply Chain, Property, Facilities & Fleet.

Chris Slijkhuis, E-Waste management and Public Affairs bij Müller-Guttenbrunn Group

Chris-Slijkhuis-MGG-photo_300x300_acf_cropped

Chris Slijkhuis werkte als European Business Development Manager voor Chep. Daarna ging hij aan de slag als directeur Supply Chain Management bij elektronicaproductiebedrijf Flextronics. Dit leidde hem naar MBA Polymers waar hij de functie van Global Sourcing & Supply Chain Management op zich nam.

Tenslotte maakt hij de overstap naar de Müller-Guttenbrunn Group. Dit recyclagebedrijf is het grootste in Centraal- en Oost-Europa op vlak van elektronische apparatuur. Op vlak van Supply Chain zijn er dus maar weinig geheimen voor Chris!

Jan Janssen - Partner & Project Director, CO2Logic

Foto (19)

Jan Janssen is Partner en Project Director bij CO2Logic sinds 2009 en hielp de kernactiviteiten mee vorm geven. Daardoor heeft hij een brede expertise verworven. Van opleiding is hij Burgerlijk Ingenieur Elektromechanica en hij behaalde meerdere milieucertificaten.

CO2Logic is gespecialiseerd in het berekenen, verminderen en neutraliseren van CO2-uitstoot, tot op niveau 5 (end-to-end supply chain). Zij helpen organisaties bij de transitie naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering.

STREAM Bytes

Prof. Dirk Van Lindt, OP Hoogleraar Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen bij KULeuven

Foto (18)

Dirk is lid van de onderzoekseenheid Centrum voor Informatiemanagement, Modellering en Simulatie aan de KULeuven campus in Brussel. Daarnaast is hij professor aan de KULeuven en heeft hij al ettelijke onderzoekspapers op zijn naam staan.

Dirk doceerde vorig jaar opleidingen zoals Supply Chain & Operations Management aan de Vives/Brugge Business School, een associatie van KULeuven. Hij is zeer ervaren in economie en toegepaste economie. Dit academiejaar doceert hij de opleidingA Financieel Management waar hij de onderwerpen Strategisch Management Accounting en Budgettering voor zich neemt. En de opleiding Accounting & Controlling waar hij het thema Financiële Analyse doceert.

Maikel Lekkerkerker, Head of Purchase NW Europa bij Xella Group

Foto (3)

Maikel is al zijn hele carrière actief in de inkoop. Hij werkte 2,5 jaar voor de Government of Gouda als Purchaser European Tendering waarna hij aan de slag ging bij Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe. Daar evolueerde hij van Assistant Purchaser naar Purchaser en Technical Purchaser. Zijn expertise was hydraulica. Na een stevige 8 jaar stapte Maikel over naar Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. waar hij begon als Commodity Buyer en eindigde als Senior Commodity Buyer.

Momenteel is Maikel aan de slag als Head of Purchase bij Xella Group waar hij een leidersfunctie op zich neemt het voortdurend verbetering tracht te realiseren. Zijn expertise ligt in het supplier management en strategy procurement.

Peter Snoeckx, Senior Project Manager, ICT Strategy Consultant bij Quovis

Foto (4)

Peter studeerde als industrieel ingenieur, maar wist al snel dat hij niet in die sector aan de slag wou. Daarom heeft hij er nog een MBA bijgedaan. Toch heeft hij altijd op de grens gezeten tussen procesverbetering en het implementeren van die processen in een organisatie.

Sinds hij begon in de consultancy heeft hij zich bezig gehouden met het bekijken van processen, het verbeteren ervan en het selecteren van de juiste software. Daarnaast ging hij die software ook implementeren vanuit een functionele kant in plaats van een technische.

Wim Vriend, kennispartner bij E-proCure

WIm (1)

Wim Vriend is Business transformation expert en co-owner van Omnifocus Business Solutions.  Hij fungeerde als interim CFO in verschillende bedrijven.  Hij is gecertificeerd als Prosci change management practitioner. 

Hij schreef o.a. het boek “In search of Excellence in Procurement”.  In 2016 organiseerde hij een extensief marktonderzoek naar het gebruik, de implementatie en de toegevoegde waarde van e-Procurement systemen.

Patrick Slaets, Chief Data Analyst, Agoria

Patrick (1)

Patrick heeft 2 jaar als onderzoeker in Industrial Organisation gewerkt aan de KULeuven. Daarna kwam hij bij Agoria terecht waar hij 8 jaar in het Study Department werkte en 13 jaar als Economic Advisor voor de ICT-sector. Sinds januari 2013 is hij manager of Data & Statistical Services.

Zijn specialiteiten liggen in economie, statistieken, data analyse, industriële organisatie, het vereenvoudigen van administratieve zaken, e-government en de Belgische ICT-sector.

STREAM Bots

Patrick Iven, Director Global Sourcing & SCM bij VCST

Foto (3)

Patrick is al 21 jaar werkzaam bij VCST. Hij evolueerde daar van inkoper naar Supply Chain Manager voor de productieplant in België. Daarna werd hij Project Manager voor de opstart van de tandwielproductie in de Mexicaanse vestiging van VCST.

Vanaf 2008 maakt Patrick deel uit van het Global Sourcing Team en sinds 2017 is hij verantwoordelijk voor de volledige aankoopafdeling en supply chain management wereldwijd voor de VCST groep.

Marcel Doppenberg, Sales Director EMEA bij riskmethods

Foto (5)

Marcel begon zijn carrière als Project Manager bij Randstad Nederland, maar na 6 jaar ging hij aan de slag in de consultancy. Eerst bij Hyperion en daarna als Senior Principal Consultant bij Oracle waar hij doorgroeide tot Solution Architect. Daar verbeterde hij de prestaties en management processen van bedrijven door middel van specifieke software.

Nog later ging Marcel aan de slag als Account Manager bij Infor waar hij software licenties verkocht voor Corporate Performance Management, Business Intelligence en Expensen Management in de Benelux. Hij bleef verantwoordelijk voor de verkoop van licenties, maar daanra als Senior Sales Executive bij IBM. Na nog een korte stop bij zijn vorige bedrijf Oracle en een tweeënhalf jaar als Country Manager Benelux & UK bij SynerTrade kwam hij bij zijn huidige werkgever terecht: Riskmethods. Daar helpen ze hun klanten om risico's te identificeren, analyseren en aanpakken door middel van artificiële intelligentie. 

Bert De Bock, Global S2P Process Manager bij Bekaert

Foto (7)

Bert started his career in 2000 as a purchasing engineer at Vishay. With a short sidestep over production planning he developed his further professional skills over a period of 10 years as a sourcing manager and a procurement process champion within Newell Brands.

In 2014 he joined the global purchasing team of Bekaert and combined in his first years roles in the operational procurement and in the S2P process support. Since January 2017 he’s leading the global S2P process team as S2P Process manager, focusing on global standardization and automation with an E2E process-approach  

Achraf Talhaoui, Managing Partner bij Qando

Foto (15)

Achraf Talhaoui voelt zich als een vis in het water in de wereld van IT. De laatste tien jaar focust hij zich op de digitalisatie van procurement. Hij gelooft dat artificiële intelligentie en blockchain een grote impact zullen hebben op de relatie tussen inkopers en leveranciers.

Achraf is eveneens mede-oprichter van het inkoopadviesbureau Qando. Dit bedrijf focust op IT-inkoop en inkoopsoftware en tracht organisaties te helpen om beter te presteren in haar inkoopfunctie.

Ilse De Mey, Business Developmant en Innovation Managers Trade Finance bij KBC Bank

Foto (4)

Ilse behaalde een Master in Toegepaste Economische Wetenschappen en bedrijfsbeleid aan de Universiteit Antwerpen en ging onmiddellijk na haar afstuderen aan de slag bij KBC in 1996. Tijdens haar loopbaan op deze bank vervulde Ilse tal van functies waarbij zij een ware passie ontwikkelde voor het ondernemerschap in al zijn facetten. Ilse bezocht de afgelopen jaren meer dan 1.000 verschillende bedrijven in binnen- en buitenland . Sinds 2 jaar is Ilse Business Development en Innovation Manager bij Trade Finance.

STREAM People en Bytes in de Zorgsector

Anja Peeten - begeleider bij reBoot

Foto (6)

Anja is een Insights Discovery en NLP practitioner. Bouwend op haar professionele ervaring in diverse domeinen (HR, Training, Business Consulting, HRIS, Sales, Project management) en haar coachende aanpak, begeleidt ze organisaties, teams en individuen naar een effectievere samenwerking, groei en duurzame inzetbaarheid.

Ze voltooide een master in TEW en Labour Sciences en blijft zich verder bijscholen in groepsdynamiek, systemisch werk en innovatieve bedrijfsorganisaties.

Birte Kooken - begeleider bij reBoot

Foto (8)

Birte heeft 15 jaar ervaring als HR-professional, volgde een postgraduaat Bedrijfskunde en een langdurige opleiding Inspirerend Coachen. Ooit begon ze als HR manager in de start-upwereld, verdiepte zich in snel veranderende omgevingen en was 7 jaar actief in de overheid als directeur P&O.

Vandaag begeleidt ze als oprichter van reBoot organisaties op vlak van teamontwikkeling, leiderschap en competentiemanagement. Ze is gefascineerd door samenwerken, talentontwikkeling en visueel faciliteren (zakelijk tekenen).

Leen Rombouts - begeleider bij reBoot

Foto (7)

Leen is ervaren op het gebied van personeelsbeleid, het organiseren en coachen. Ze heeft een 15jaar lange achtergrond in non-profit en onderwijsorganisaties. Met kaders uit haar studie Orthopedagogie en vaardigheden in leidinggeven, trajectbegeleiding en systeembenadering, benadert ze iedere vraag met een open blik.

Ze werkt sterk op maat en 'to the point'. Hierbij ontwikkelt ze tools om samen op een efficiënte manier, verbindende en oplossingsgerichte wijze tot een gepast antwoord te komen.

Filip Van Put - oprichter Convitas

Foto (5)

Filip begon als Consultant Workflow en Document management. Dit bleef een belangrijke focus doorheen zijn verdere carrière. Daarna was hij voor 16 jaar aan de slag bij de IT group Cronos. Daar focuste hij vooral op het verbeteren van de productiviteit van programmeurs.

In 2018 besloot Filip verder te gaan met Document management en startte hij zijn eigen bedrijf Convitas. Daar focust hij met een team van consultants op het verbeteren van Case management en efficiency.

Henk Vincent - directeur masterplan nieuwbouw bij AZ Nikolaas

Foto (4)

Henk werd in 2014 uitgeroepen tot Facility Manager of the Year. Hij is Directeur Faciliteire Diensten en Masterplan in het AZ Alma. Facility management slaat op het beste halen uit de beschikbare middelen.

Volgens Henk is Facility management een voortdurend leerproces met grote uitdagingen zoals het aanbieden van meer kwaliteit met minder middelen. Hij is expert in het ontwikkelen van een visie, het aanbrengen van structuur, de gewenste resultaten bereiken met de middelen die voorhanden zijn etc…

Mike Ptacek - mede-oprichter Play it Safe

Foto (3)

Mike begon zijn carrière als 3D Artist. Mike hield zich voornamelijk bezig met gamedesign en modeling, texturing van games. Daarna was hij Creative Director bij DAE Studios waar de focus op creative en art direction lag.

In 2017 werd hij mede-oprichter van een eigen bedrijf Play it Safe. Zijn doel is om levens te redden via games door Game Based Learning solution for Safety & Prevention training. Deze activiteiten combineert hij sinds 2007 met een functie als senior lecturer als Digital Arts & Entertainment aan Howest.