Executive Master Class in Supply Chain Management


Ontketen de SCM expert in jou

Heb je een stevige basis nodig om de nieuwste evoluties in Supply Chain Management te begrijpen en toe te passen? Dan is deze modulaire management opleiding iets voor jou. Je verwerft een uitgebreide kennis over alle facetten van het Supply Chain Management-gebeuren. Je ontwikkelt ook de nodige vaardigheden om Supply Chain Management in jouw organisatie op een hoger niveau te tillen. Zo word ook jij dé referentie voor Supply Chain Management.

Waarom deze opleiding?

 • Supply chain expertise
  Een gestructureerd, conceptueel en praktisch kader is vereist om out-of-the-box te denken en om de volledige supply chain te verbeteren. Zowel strategische, tactische als operationele issues komen aan bod. Tijdens de modules komen cases aan bod die de problematieken duiden. Deze opleiding zal je inspireren met relevante raamwerken, maar meteen ook de praktische implementatie ervan aantonen, zodat je er ook echt iets mee bent.
 • Samenwerken
  Samen met je studiegenoten bediscussieer en evalueer je de teamopdrachten, die je vervolgens presenteert voor de groep en/of voor een jury van professoren. De feedback is uiterst waardevol.
 • Individuele begeleiding voor een hoog rendement op de investering
  Je werkt aan een project binnen de context van het eigen bedrijf, of als consultant bij jouw klant. Daarbij wordt je individueel begeleid door één van de Vlerick-experten. Een ideaal moment om de verworven kennis en inzichten om te zetten in de praktijk, met directe impact voor jouw organisatie.
 • Sprekers van hoog niveau
  De sessies worden gedoceerd door academici met een sterke bedrijfservaring. C-level executives delen hun ervaring vanuit de business. Naast de Vlerick-professoren, komen ook internationale gastprofessoren hun expertise delen. Zo ben je bij Vlerick altijd aan het juiste adres voor de beste internationale opleiding in Supply Chain Management.
 • Verbreed jouw Supply Chain-netwerk
  De interactie met collega-deelnemers en sprekers geven aanleiding tot inspirerende discussies. Het programma bevat ook voldoende ruimte om te netwerken. Executive Master Class-alumni krijgen ook de mogelijkheid zich bij het Vlerick Alumni-netwerk te voegen, dat bestaat uit meer dan 17.000 alumni in meer dan 100 landen.

Doelgroep

Deze opleiding is op maat gesneden van:

 • Managers en toekomstige managers die belang hechten aan een centrale rol voor supply chain management: supply chains managers, inkoopmanagers, productiemanagers, klantendienstmanagers;
 • Verantwoordelijken voor het functioneren van de supply chain: plant managers, IT-managers, salesmanagers;
 • Managers en executives die werken aan de uitbouw van een sterke value chain tussen bedrijven, fabrieken, sites en organisaties vanuit hun positie als schakel in deze keten;
 • Professionals en consultants die advies geven in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe structuren en/of systemen voor geïntegreerd supply chain management;
 • Indien je in het verleden een basis APICS-opleiding volgde, zoals 'Certified in Production and Inventory Management' (CPIM) of 'Certified Supply Chain Professional' (CSCP), dan is de Executive Master Class in Supply Chain Management een toegevoegde waarde dankzij onze holistische managementbenadering van operations, supply chain en logistieke topics.

Vereiste: deelnemers hebben tenminste 3 jaar relevante supply chain-ervaring.

Programma

De Executive Master Class is een impactvolle managementopleiding van 21 dagen (in modules van 3 dagen), verspreid over één jaar. Je start met 4 kernmodules die voor iedereen die de Executive Master Class in Supply Chain Management volgt dezelfde zijn en je werkt aan een in-company-project om de nieuwe inzichten te vertalen naar jouw eigen praktijk. De kernmodules bieden je de nodige kennis en inzichten om supply chain-uitdagingen aan te pakken.

Daarnaast bieden we je de flexibiliteit om jouw eigen leertraject verder vorm te geven aan de hand van keuzevakken. Je kiest bijvoorbeeld voor het 'Expert Path' en zoomt nog verder in op een aantal geselecteerde supply chain-thema's. Of je kiest voor het 'Leadership Path' om te focussen op jouw persoonlijke ontwikkeling. Of je kiest de keuzevakken uit het Vlerick-portfolio die voor jou het meest relevant zijn ('Pick & Choose')!

De 'Executive Master Class in Supply Chain Management' opleiding wordt gegeven in het Engels. Bekijk het gedetailleerde programma.

Kernmodules

 1. Strategie en planning voor een efficiënte supply chain
 2. De wereldwijde supply chain structureren
 3. Functieoverschrijdende supply chains beheren
 4. Flexibele en duurzame supply chains beheren

Meer info?

Contacteer Vlerick Business School, www.vlerick.com.