TACTISCH INKOPEN - EXAMEN

Datum en tijdstip:
2020-01-27T00:00:00 2020-01-27T00:00:00
Locatie:
BluePoint Antwerpen
Adres:
Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen-Berchem
Belgiƫ
Aanmeldperiode:
2019-12-03T00:00:00 2019-12-31T00:00:00

Bij VIB houden we van toepasbare kennis! Het examen Tactisch Inkopen is erop gericht om na te gaan in welke mate je in staat bent om de aangeleerde inzichten om te zetten in de praktijk, in een concreet actieplan.

Voorbereiding

Je krijgt 3 cases toegestuurd (eens we je inschrijving hebben ontvangen) waarvan je 2 cases naar keuze schriftelijk mag oplossen (keuzelijst: office cleaning,  software, grondstoffen).
Verwerk in jouw antwoord minimaal de vragenlijst onderaan de cases.
Het gebruiken van de cursus tijdens de voorbereiding is toegestaan.

Schriftelijk dossier

Stel jouw schriftelijk dossier samen, gebruikmakend van de vragenlijst per case als centrale leidraad. Wees volledig doch beknopt! De cases beschrijven slechts een deel van de context. Het opnemen van bepaalde assumpties of het creatief aanvullen van de context is toegestaan. Hou het wel zo realistisch mogelijk.

Er is meer dan 1 goede oplossing! De jury beoordeelt jouw schriftelijk dossier op volledigheid, inzicht en consistentie. 

Mondelinge verdediging

De jury kiest 1 van de cases die je schriftelijk hebt ingediend en vraagt je om die mondeling te verdedigen (10 minuten). Verzorg je presentatie zowel in vorm als in stijl - ‘to the point’ en ‘overtuigend’ – is vaak de winnende combinatie.  Na de presentatie is er een Q&A voorzien die de examinatoren toelaat bijkomende vragen te stellen, te peilen naar dieper inzicht of mogelijkse interpretatieverschillen te verifiëren.


Beoordeling

De beoordeling is tweeledig; 30% van de punten wordt toegekend op basis van jouw ingediend schriftelijk dossier, 70% van de punten wordt toegekend op basis van jouw mondelinge toelichting en verdediging.