Wie zijn we en wat doen we?

Zegt het woord uitverkoop jou meer dan inkoop? Is er niets logisch aan logistiek? Dat zou goed kunnen want het vak van inkopers en logistiek is onbekend en onbemind bij jonge professionals. Nochtans ben je sneller inkoper dan je denkt! Plaats je bestellingen? Moet je soms prijzen aanvragen of offertes vergelijken? Bingo, you’re the one we need! Of ben je dagelijks bezig met de supply chain van je bedrijf? Get in line!

Jong VIB is een initiatief van VIB en enkele (4) gemotiveerde inkoop- en logistieke believers. Omdat er vandaag voor inkoop nog geen hogeschool- of universiteitstraject bestaat, hebben wij de handen in elkaar geslagen! Door het organiseren van evenementen met jonge actuele thema’s bij toonaangevende bedrijven willen we inkoop en logistiek populairder maken bij het jonge publiek. En hoe jong van geest je ook moge zijn, we hebben de grens op 35 jaar getrokken.

Met dit initiatief creëren we een win-win-situatie voor beide partijen. Het organiserende bedrijf komt rechtstreeks in contact met jong talent en gedreven inkopers/logistiekers en wint tegelijkertijd aan naamsbekendheid. Andersom krijgen de deelnemers de vaak unieke kans om een toonaangevend bedrijf te bezoeken en nieuwe inzichten te vergaren. Je ontmoet er peers en kan interessante netwerk-contacten vergaren en wie weet… een nieuwe job?

Lid worden?

Elk bedrijf dat lid is van VIB - Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek kan collega's, jonger dan 35 jaar, afvaardigen voor Jong VIB. Ben je zelf een jonge inkoop- of logistieke professional dan kan je je als individueel lid inschrijven. Natuurlijk kan je ook vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten.

Klik om een afbeelding te selecteren uit de multimedia databaseI'm ready to join!

Eerstvolgende activiteit(en)

24 september 2020
Bezoek aan NxtPort

Focusing on the smart port ecosystem

De relatie tussen de overheid, het bedrijfsleven en de havens speelt een grote rol bij het creëren van een duurzame aanpak voor een betere industrie, maar wie kan het voortouw nemen in digitale transformatie? Wat hebben we tot onze beschikking en welk maturiteitsniveau hebben we in het algemeen bereikt? Hoe kan je samenwerken met je leveranciers om ervoor te zorgen dat ze de nodige optimalisaties kunnen doen?

Pak praktische oplossingen aan en overwin huidige uitdagingen door unieke benaderingen in de supply chain te implementeren.

Lees meer