VIB SEMINAR DIGITALE TRANSFORMATIE IN LOGISTIEK EN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

Datum en tijdstip:
2019-10-16T09:30:00 2019-10-16T12:00:00
Locatie:
Antwerp Expo - Congress Center
Adres:
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
Aanmeldperiode:
2019-08-14T00:00:00 2019-10-16T00:00:00

Je wordt ondergedompeld in de wereld van AI, Deep Learning, digitalisering en je verneemt hoe deze zaken jouw job in de supply chain compleet zullen veranderen. Maar ook hoe deze nieuwe, intelligente technologieën je zullen helpen om meer transparantie te krijgen, efficiënter te werken en risico’s te vermijden. En die toekomst blijkt reeds veel dichterbij te zijn dan je denkt.

Doelgroep

Ben jij verantwoordelijk voor (een deel van) de supply chain? Ben je supply chain manager, logistiek manager of procurement manager? Dan mag je dit seminar beslist niet missen. Het biedt je een blik op de toekomst en reikt je meteen praktische toepassingen aan die nu reeds voorhanden zijn.

Programma

 

9u30 - 10u00 Onthaal met koffie
10u00 - 10u05 Welkom door Jos Marinus, Voorzitter VIB
10u05 - 11u00

De Wereld is Rond – Hoe beheersen we de Metastorm in onze maatschappij?

We leven in ongeziene tijden. Topics zoals automatisatie en AI, jobs en inkomen, klimaatwijzigingen, economische achteruitgang, vergrijzing, migratie, globalisatie en politieke polarisatie staan op ieders agenda. We staan voor een Metastorm waarin digitalisatie en maatschappelijke disrupties onze basiswaarden aantasten. Hoe we zullen werken, leven en ons verplaatsen zal nooit meer hetzelfde zijn. Dit zet onze maatschappij onder druk en heeft bijgevolg ook een invloed op de manier waarop we onze business voeren.

Deze presentatie is een antidosis tegen het opkomend pessimisme en toont aan dat het mogelijk is om een optimistische, maar ook realistische visie te vormen voor een toekomst waarin mensen, economie en maatschappij verder kunnen groeien. Want de Wereld is Rond.

Jo Caudron – Founding Partner – Duval Union Consulting

11u00 - 11u30

De Self-driven Smart supply chain – strategie voor de toekomst

RPA, digital twins, artificial intelligence, AGVs, IoT, voice recognition, augmented reality, chatbots… De supply chain wordt overspoeld door nieuwe en intelligente technologieën. Maar hoe beslis je welke technologieën jouw supply-chain digitaal zullen helpen transformeren? Hoe begin je aan de journey richting een end-2-end self-driven smart supply-chain?

Alexander Naessens - Advisor in Strategy & AI – Delaware

11u30 - 12u00

Deep Learning en AI - praktische toepassingen in de supply chain.

Hoe kan je Artificiële Intelligentie, en deep learning, gebruiken om problemen op te lossen in verband met voorraadcontrole, keuze van transportmodi, optimalisatie van de supply chain en offshoring?

Joren Gijsbrechts - PHD Student Operations Management - KU Leuven

12u00 Lunch en mogelijkheid tot bezoek aan de Beurs Transport & Logistics